tiistai 12. maaliskuuta 2013

SSSS - Severe Second Sock Syndrome

Varautukaa pahimpaan. Nyt esittelen tähänastisista projekteistani sen, joka on kysynyt eniten kärsivällisyyttä ja aiheuttanut suurta piinaa.

Ystäväni V halusi sukat. Annoin pari mallivaihtoehtoa, ja hän valitsi Kiertoradalla-sukat. Aloitin projektin joulukuun lopulla 2010 ja ensimmäinen sukka valmistui nopeasti. Toisen sukan kohdalla ehdin jonkun matkaa kantapään jälkeen, kunnes huomasin pitsikuvion kiertymisessä jotain hämärää. Aivan kuin toisen sukan syndrooma olisi taas iskemässä.

Projekti hautautui yli vuodeksi kasan alimmaksi, koska en millään halunnut selvittää ongelmaa. Vihdoin sitten vuoden 2012 alussa kaivoin sekaisen kasan ja katkenneet puikot naftaliinista. Minua odotti karsea näky.

Äh ja puh. En enää vuoden jälkeen edes muistanut mitä olin tekemässä, mutta selvitin langan ja jatkoin siitä mihin jäin. Olin kämmännyt jotain pitsikuvion kohdalla, mutta sain sen päättymään lähes samalla tavalla kuin toisessa sukassa. Neuloin toisen sukan loppuun ja huokaisin helpotuksesta. 

Kunnes. Toinen sukka oli aivan liian pieni. Purin kärjen ja neuloin ainakin 10 kerrosta enemmän ja sukka oli edelleen liian pieni. Purin ja neuloin vielä lisää. Eikä vieläkään. Kolmannen yrityksen jälkeen hermostuin ja purin molemmat sukat.

Loin uudet silmukat vielä samana päivänä ja muutaman päivän kuluttua ensimmäinen sukka oli valmis. Sekin oli vaan taas liian pieni. Purin ja neuloin isomman. 

Toisen sukan kohdalla joskus kantapään jälkeen totesin, että tästä sukasta oli tulossa liian iso. Purin koko sukan ja manasin projektin syvimpään helvettiin.

Vihdoin viikkoa myöhemmin olin saanut sukista samankokoiset. Toisen sukan pitsikuvioista tuli lopulta hieman tiukempi, mutta kelpuutin lopputuloksen, ettei taas tarvitsisi miljoonatta kertaa purkaa.Sukat ovat kyllä ihanan herkät ja kauniit. Kärsivällisyyttä ja sitkeyttä vaatinut projekti oli vihdoin valmis.V tykkäsi sukista. Onneksi :)

 
Minäkin olin onnellinen <3Malli: Kiertoradalla by Tiina Kuu (ilmainen)
Lanka: Austermann Step Classic
Puikot: 2.5


Nyt toilailuille uskaltaa jo hymyillä :) Matkan varrella ei kyllä naurattanut yhtään..

20 kommenttia:

 1. Onpa hienot sukat, aivan ihana tuo pitsi.
  Ja sinulle olisi haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 2. No nyt se selvis! Mulla on myös tuo SSSS! Se on kauhee eikä siihen tunnu olevan lääkettä ja välillä se iskee myös lapasiin. Kauniit sukat, muuten. :)

  Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen yrittänyt lieventää oireita neulomalla ensin varret molemmista sukista, sitten kantapäät molemmista, sitten loput.. Se helpottaa hieman. Mutta parhaat vinkit SSSS:n selättämiseksi otetaan vastaan! :)

   Poista
 3. Varsinainen tuskien taival :D Hienot sukat kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taival oli tosiaan tuskainen, olen melko varma että tarvitsen paljon palautumisaikaa enkä neulo tätä mallia vuosiin... Ihana malli kyllä, mutta mitäs menin kämmäilemään :D

   Poista
 4. Ihailtavaa kärsivällisyyttä! Joskus tulee kohdalle tuommosia sukkamalleja tai lankoja, joista muodostuu suoranainen epäonnen malli tai lanka ja niiden kanssa saa taistella pitkääään. Tuskastuttavaa. Mutta onneksi sait sukat valmiiksi, ne on kauniit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisin kyllä varmasti luovuttanut, jos olisin neulonut sukkia itselleni..

   Poista
 5. Tosi kauniit! Mutta niin kovaa kärsivällisyyttä ne on sulta vaatineet, että tyydyn ihailemaan mallia vain kaukaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella mallia, ei sitä kannata pelätä! :) Mun suurimmat ongelmat olivat lähinnä omassa käsialassa. Näinhän voisi käydä minkä tahansa ohjeen kanssa, jos neuletiheydet vaihtelee. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

   Poista
 6. Huh, onpas ollut tosiaan mutkia matkassa. :) Omani sentään valmistuivat hiukan vähemmällä vaivalla, vaikka ensimmäinen sukka olikin kokoa 45. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion jatkossa oppia tästä prosessista jotain.. ;)

   Poista
 7. Ei voi kuin ihailla tuota sinnikkyyttä. Mä en olisi ikinä saanut moisia sukkia valmiiksi, olisin luovuttanut jo ensimmäisen purkukerran jälkeen.
  Malli on kyllä kaunis, mäkin olen neulonut tommosia jo ööö... kolmet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä ole ihan näin sinnikäs :D Harvoin silti tulee ihan näin pahoja ongelmia toisen sukan syndrooman kanssa..!

   Poista
 8. Kiitos Suvi!! Olen ollut onnellinen näistä sukista. Ne ovat hyvin kauniit ja ovat nyt minun juhlasukat (vain erityistilaisuuksiin sopivat!). Joskus tuskainen tie tuottaa jotain erityisen kaunista ja herkkää. Olen kyllä pahoillani, että ne hankaluudet osuivat juuri minun valitsemaani ohjeeseen.
  Jatka hienoa työtäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viola! Rohkaisevat sanat kannustavat jatkamaan eteenpäin! :) Ja ei hätää, nämä ongelmat olisivat voineet tulla vastaan ihan minkä tahansa ohjeen kanssa :) Nyt kävi vain hieman huono tuuri, mutta sait lopulta sukat jalkaasi! Ehkä neulon sinulle myös jotain sellaista, jota uskallat pitää arkenakin! :)

   Poista
 9. Mieletöntä luonteenlujuutta, huh! Kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tie oli raskas, mutta perille päästiin! :)

   Poista