torstai 14. maaliskuuta 2013

11 kysymyksen haaste

Sain Virpiltä haasteen. Otin sen vastaan. Haasteen idea on vastata haasteen antajan 11 kysymykseen, keksiä itse 11 kysymystä ja haastaa 5 bloggaajaa vastaamaan niihin.

Vastailenpa siis annettuihin kysymyksiin.


1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

 - En ole ollut aikaisemmin ollenkaan tilkkupeittoihminen. Tilanne muuttui silmänräpäyksessä, kun näin Soilen Heksis-täkin. Nyt haaveilen itsekin värikkäästä ja ihanasta, virkatusta tilkkupeitosta. Olen vain kovin huono näissä pitkäjänteisyyttä vaativissa töissä. Sovitaan, että en aloita mitään peittoa ennen kuin olen palauttanut gradun.

Haaveilen myös neulovani joskus värikkään kirjoneuletakin. Soile on innoittajani tässäkin. Tsekatkaa vaikka tämä ja tämä.


2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?

- Tsekkasin projektini Ravelryssa ja totesin, ettei juurikaan ole tehnyt mitään kauhean kunnianhimoista. Ne ovat vielä tulossa (katso edellinen kysymys).

Tähänastisista silti ehdottomasti kunnianhimoisin projektini on isälle neulomani villapaita.3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

- Usein ei. En juuri muista tilannetta, jolloin puikoilla ei olisi ollut mitään. Keksin kyllä heti jotain uutta neulottavaa..

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

- Neulon. Ehdottomasti. Uskalsin vähän aikaa sitten tarttua virkkuukoukkuun, joten voi olla, että innostun virkkaamisesta :)

5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

- Ei. Valmistun puheammattiin, joten käsityöt tuovat ihanaa tasapainoa!

6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

- Langat ovat järjestyksessä kirjahyllyssäni lähes aina. Mutta jos levitän neulomukset ja askartelut ja muut olohuoneeseen, kaikkialla vallitsee hetkessä totaalikaaos.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

- Kankaita minulla on tolkuton määrä. Olen toki siis joistakin niistä ommellut vaatteita, mutta suurin osa niistä odottaa vielä saksia ja ompelukonetta.

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskelle, rauhoittuen, miten?

- Neulominen auttaa minua keskittymään, joten olen neulonut luennoilla ja saanut huomattavasti parempia oppimistuloksia. Neulon kuorossa, jotta jaksaisin keskittyä, kun tenorit ja bassot harjoittelevat stemmojaan. Neulon usein vain neulomisen riemusta, mutta joskus täytyy porskuttaa vauhdilla eteenpäin, jotta saa joskus aloitettua uusiakin juttuja. Neulominen on myös ehdottomasti parasta opiskelunvälttelytekemistä.

9. Oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?

- Varmasti joku on keksinyt tämän ennen minua, mutta aivan itse ilman ohjetta kehittelin ballerinasukkiin menetelmän, jolla neuloin jalkaosan pötkylänä ilman että tarvitsi myöhemmin ommella osia yhteen. 

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

 - Ysi plus. Olen hyvä siinä mitä teen, mutta kaipaisin välillä taitojen kehittämistä myös muilla käsityöalueilla.

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

- Äitini neuloi joskus nuoruudessaan vihreävalkoraitaisen kesätopin vuoden 1980 huhtikuun Suuri Käsityö -lehdestä. Sain sen omaan vaatekaappiini joskus varhaisteininä ja se on siellä edelleen. Harmi vaan, että varhaisteininä ihana toppi mahtui minulle. Nyt se odottelee pienempiä vaakanumeroita kaapissa enkä ikinä passittaisi sitä keräykseen tai kirpparille, vaikka se ei koskaan enää mahtuisikaan. Se kaunis, herkkä, rakas, ja ennen kaikkea ihanan äitini tekemä Keksinpä nyt yksitoista kysymystä ja haastan yksitoista (edit! tässä pitäisi lukea 5, koska luin alunperin väärin. Linkitin jo 11, joten annan mennä näin) bloggaajaa.


Minun kysymykseni ovat seuraavat:

1. Minkä käsityötaidon olet halunnut opetella, mutta et vielä ole saanut aikaiseksi aloittaa?
2. Mikä on lempparikäsityöblogisi ja miksi?
3. Teetkö käsitöitä ympäri vuoden vai vaikuttavatko vuodenajat näpräilyfiilikseen?
4. Mikä on noloin käsityömokasi?
5. Onko sinulla mielitekoja hamstrata jotain tiettyä käsityötarviketta yli tarpeesi?
6. Miten ystäväsi ja läheisesi suhtautuvat käsityöharrastukseesi?
7. Oletko suunnitellut käsityöohjeita itse?
8. Mistä tekemästäsi käsityöstä olet erityisen ylpeä?
9. Mitä kaikkea to do -listallasi on käsitöiden osalta?
10. Miten suhtauduit käsitöihin yläasteella?
11. Näetkö unia käsitöistä?

Haaste lähtee seuraaviin blogeihin:
Idalle Pitsikukka-blogiin
Titiuuulle Näpertäjä-blogiin
Outille Lankanurkka-blogiin
Galamelille Galameli-blogiin
Marittalle Marittan-blogiin
Essille Langalla Kalliossa-blogiin
Tiinalle Napit puuttuu -blogiin
Miia-Rebekalle Miia-Rebekka-blogiin
Vilmalle Sisäinen villapaita -blogiin
Minnalle Idealogia-blogiin
ja tietenkin Soilelle Neulova narttu -blogiin 

Te muut voitte hyvillä mielin linkittää vain viisi, itsellänihän silmät hyppivät riveillä ja aiheuttavat epämääräisiä tulkintoja..

2 kommenttia:

  1. Kiitos visiitistä blogissani, tulin vastavierailulle... Kiva blogi sinullakin. Varmaan käsityöt on hyvä vastapaino työhön, jossa joudut puhumaan. Vähän näin on minullakin, vaikka olen alan ammattilainen siinä suhteessa, että opetan käsitöitä ja joudun puhumaan ja selittämään päivät pitkät, kuitenkin itse teen usein käsitöitä juuri vastapainona työlleni, ihan hiljaisuudessa ja rauhassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsitöillä voi tosiaankin vetää hetkeksi aivot narikkaan ja rentoutua! :)

      Poista