sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Iik, aloitin sukan kärjestä!

Aina törmätessäni kärjestä aloitettavien sukkien ohjeeseen mieleni lähettää väistämättä ajatuksen "Nyt ei ole aikaa opetella, mutta seuraavalla kerralla sitten." Tällä kertaa homma meni lähes samalla tavalla. Merkittävä ero oli siinä, että lopulta astuin tuntemattoman rajan toiselle puolelle ja loin silmukat ensimmäisiin kärjestä aloitettaviin sukkiin! Päätökseen kannusti mallin ja värien valintaan käytetty aika (kokonainen tunti!!!), jonka jälkeen suunnittelu olisi pitänyt aloittaa taas alusta. Otin niskasta kiinni ja hyppäsin tuntemattomaan.


Suunnitelmiini oli ensin kuulunut värien osalta se, että olisin neulonut violetit osat mustalla, oranssit violetilla ja kirkkaanpunaiset oranssilla. Pinkki olisi ollut siinä missä se lopulta olikin. Minulla ei vain valtavassa lankavarastossa ollut riittävästi mustaa. Olin päättänyt, että varastosta on nyt löydyttävä sukkiin käytettävät langat, joten värisuunnitelmiin tuli muutoksia. Arkailin ensin oranssin ja violetin yhdistämistä, mutta yhdistelmästä tulikin sitten aika ihana! :)


Kantapään paikan arvioiminen oli vaikeaa. Sukista tuli ensin liian isot, joten purin ja neuloin uudestaan. Ohjeesta poiketen näissä sukissa on STH-kantapää, johon olen nyt ihastunut. 


Ohjeen mukaan sukat olisi pitänyt neuloa 2.5 mm:n puikoilla ja ohuella langalla, mutta minä menin uhkarohkeasti lankavarastolle ja valitsin Seitsemää veljestä ja 3.0 mm:n puikot. En muuttanut silmukkamääriä, vaan neuloin tavallista tiukempaa ja jätin jalkapöydän pinkistä migreenikuviosta puolet pois. Varsiosassa vaihdoin 3.25 puikkoihin ja neuloin hieman löysempää, jotta jalka menisi kantapäästä sisään.

Tummanvioletti lanka loppui kesken ja joustinneuleeseen piti valita joku toinen väri. Kokeilin ensin pinkillä sekä oranssilla, mutta ne eivät sopineet ollenkaan. Lila Seitsemän veljestä pelasti kuitenkin tilanteen, vaikka lopputulokseen piti hieman totutella.

   
Malli: Dark Isle Socks by Julia Mueller (ilmainen)
Lanka: Novita 7 veljestä (violetti, oranssi, kirkkaanpunainen, pinkki, lila)
Puikot: 3.0 mm ja 3.25 mm

Näiden sukkien kanssa tapahtui myös eräs hauska juttu. Luin tenttiin kirjastossa ja neuloin sukkia samalla (onnistuu). Viereeni istui belgialainen vaihtari, ja hän katsoi hetken silmät laajenneina sukkaa ja sanoi "WAU! Voisitko neuloa minullekin..?"

Tämä tarina jatkuu joskus lähitulevaisuudessa :)

26 kommenttia:

 1. Onpa herkut värit näissäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värien valinnassa meni aikaa, mutta tykkään lopputuloksesta! :)

   Poista
 2. Super huiput värit oot valinnu, tästä sen näkee ettei eka suunnitelma ole ehkä se paras, vaikka toki kauniit sukat olis tullu mustalla pohjallakin! Mullekin käy jatkuvasti toi "ens kerralla opettelen sen uuden jutun", miksei olis muka NYT aikaa opetella se? Oon siirtäny tiimalasikantapään tekemistä jo 2 vuotta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopputulos suorastaan yllätti minut! :) Ihan varmasti eräänä päivänä päätät opetella sen kantapään! :)

   Poista
 3. Makean väriset sukat. Julkineulominen on vaarallista touhua, se saattaa herättää mukavien ihmisten mielenkiinnon!

  Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta, kuka tahansa voi hyökätä olan takaa kommentoimaan :D

   Poista
 4. Ihanan väriset sukat! Todella hyvin olet osannut valita värit, kun en sukkamallia tunnistanut, vaikka se on minulla Ravelry-jonossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että langan vahvuus vaikutti myös tähän tunnistamattomuuteen :D

   Poista
 5. Hienot on! Itselle käy usein niin ettei se lopputulos ole ihan sitä mitä ensin oli ajatellut, ihan positiivisessa mielessä. Välillä sitä jopa ihan yllättää itsensä kun säätää omia juttuja ja uskaltaa kokeilla :) En muista kertaakaan seuranneeni ohjetta tarkasti vaikken niin kovin kokenut olekkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, joskus näin tosiaan käy :) Joskus taas ei mene kuin Strömsössä.. :D Ohjeen soveltamisen taito on kyllä helpottanut käsitöiden tekemistä. Haluaisin vielä uskaltaa enemmänkin tehdä muutoksia ja oppia niistä!

   Poista
 6. Upeat! Mä en edes tajunnut resorin olevan ihan toista väriä, ennenkuin pääsin tekstissä niin pitkälle, että kerroit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvä, ettei resori pomppaa pahasti silmiin :)

   Poista
 7. Huisin hienot sukat jälleen! On kyllä aina yhtä hauskaa huomata mitä reaktioita tuo yleisillä paikoilla tai ylipäänsä muualla kuin koti soffalla neulominen herättää muissa ihmisissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kunpa itsekin uskaltaisin kommentoida, usein nimittäin nämä keskustelut aiheuttavat suurta iloa! :)

   Poista
 8. Kiva kun kävit blogissani vierailulla, että löysin tänne sinun blogiisi. Hienoja neuleita löytyy sinultakin ja pakko oli heti alkaa lukijaksesi. Hienot värit noissa sukissa!

  VastaaPoista
 9. Todella hienot sukat ja väriyhdistelmä niin pirteä :)

  VastaaPoista
 10. Nämä on niin hienot! Ravelryssä olen käynyt näitä jo useamman kerran ihailemassa. Olet kyllä hyvin valinnut värit nähin. :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat! Tosi hauska toi kirjoneulekuvio, mutta silti niin yksinkertainen, että tätä saattaisin uskaltaa kokeilla kirjoneulekammoisena itsekin. Ja hyvin valitut värit vielä! Siisteintä tässä tarinassa taitaa kyllä silti olla toi kohtaaminen belgialaisen vaihtarin kanssa. Jatkoa odotellen!

  ps. koitan viikonlopun aikana ehtiä ja muistaa vastata siihen sun haasteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Malli oli varsin simppeli, kokeilemaan vaan! :) Kerron vaihtaritarinan jatkoa pian..!

   Poista
 12. Tulinpas vastavierailulle kurkkimaan, ja tykästyin kyllä niin paljon että liityin lukijaksi! :) Erityisesti ihastuin sukkapostauksiisi, varsinkin näissä sukissa on tosi toimiva väriyhdistelmä. Itsellänikin seuraava tavoite olisi oppia neulomaan sukat varpaasta varteen, saas nähdä milloin saan itseäni niskasta kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnistuin siirtämään tätä opettelemista vuositolkulla, mutta vihdoin siis uskaltauduin ja se oli paljon simppelimpää, kuin olin ajatellut. Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 13. Tuo onkin kiva kirjoneuleen harjoittelumalli. Aikamoisen sähäkät värivalinnat, mutta toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Langanjuoksut olivat tosiaan vain parin silmukan luokkaa, joten näistä oli semihelppoa saada tasaista kirjoneuletta :)

   Poista