tiistai 26. maaliskuuta 2013

Varoitus! Postaus sisältää värejä!

Sisko halusi pipon. Hän halusi myös, että käytän karseanväristä neonvihreää, mutta überpehmeää Novita Pehmo vauva -lankaa joustinneuleessa (kaikkien onneksi kuvissa tämä väri ei toistu samanlaisena).

Suostuin, mutta vain sillä ehdolla, että pipon täytyi saada sisältää myös muita värejä. En halunnut missään nimessä neuloa neonvihreää pipoa. 

Kenellekään.

Tein valtavaa työtä etsiessäni neonvihreän kanssa sopivia värejä, ja ehkä jopa onnistuin.
Kokeilin myös lukuisia eri malleja, mutta viidennen purkamiskerran jälkeen päädyin turvalliseen Sixty cables -ohjeeseen.


Violetti ja pinkki ovat Gjestal Maijaa ja petrooli Sandnes Garnin Alpakkaa (kaksinkertaisena). Neonvihreän Novita Pehmo vauva -langan pehmeys katosi neuloessa ja lanka alkoi nukkaantua jo työskentelyvaiheessa. Ei kuulosta kovin hyvältä. Lanka oli myös todella liukasta ja luiskahteli puikoilta turhan helposti. En tykännyt siitä yhtään. Muut langat olivat varsin jees :)

 

Malli: Sixty Cables by Gabi Krisztián (ilmainen)
Lanka: Novita Pehmo vauva (hirveä neonvihreä), Gjestal Maija (violetti ja pinkki), Sandnes Garn Alpakka (petrooli)
Puikot 3.5 ja 4.0
Tästä Ravelry-projektiin


Pipo venyy hurjasti, joten alle mahtuu vaikka kuinka muhkea kampaus. Malli on myös sitä ihana, että kavennukset kaventavat silmukat nopeasti ja siinä vaiheessa pipo valmistuukin jo huimaa vauhtia. Tästä taisi tulla kyllä tosi tiukka joustinneuleesta. Joustinneule yleensä venyy aivan kauheaksi, minkä takia minulla on tapana pitää siinä kohtaa käsiala aika tiukkana..

8 kommenttia:

 1. Sellasta se muovilanka on. En kyllä ymmärrä kuka haluaisi pukea vauvansa muovipussiin, tuo kun on kai vauvalankaa olevinaan. Varsin hienon pipon kyllä sait aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pehmeys voisi olla yksi syy, mutta sekin katosi ennen kuin pipo oli valmis. En kyllä vapaaehtoisesti neuloisi siitä mitään..

   Poista
 2. Kauniin värinen on kyllä piposi, vaikka vähän muovilankaa onkin seassa. Jotkut akryylilangat ovat kyl ihan eri laatuisia kuin Novitan langat. Eikä vauvoille kyllä kannata ikinä mitään akryylilangoista neuloa, villaa vaan ja sekin merinoa. Minulla tällaisia kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En ole vielä neulonut mitään vauvajuttuja, mutta ajattelin ystävän vauvalle neuloa pian jotain. Ja villasta ehdottomasti. Tällä hetkellä merinoa ei ole varastoissa kovin paljon, mutta ehkäpä niistä saan jotain aikaiseksi :)

   Poista
 3. Uuh, tämän minäkin tunnistan! :D

  Varoitus; teksti sisältää käyttäjän kommentteja..

  Todella paksun hiuskuontalon omaavana henkilönä, on tääääyyyysin mahdotonta löytää pipo (ja tietysti isopäisyyskin tekee vielä osansa..... en myönnä..) kaupasta, joka tekisi halutun lopputuloksen.

  Tämän pipon ensikäyttökerrat oli _tuskaa_.. Neule oli niin tiukkaa ettei meinannut päähän mennä.. Mutta, niinkuin isosisko sanoo, niin isosisko on myös usein oikeassa, (En myönnä..) onhan tuo joustinneule löystynyt huomattavasti. Nyt siis mahtuu jo päähän ja mikä parasta, on vielä niin napakka, että pysyykin päässä. :)

  Pipo on muuten hyvän värinen, mutta ajan saatossa itseä on alkanut ärsyttämään juuri nuo vihreät raidat siellä seassa, mutta kun se lanka oli niiiiiiiiin pehmeää....(Kuvasta poiketen.. lanka on tosiaan NEONvihreää :D) Sitä oli pakko saada sinne..

  Suppis, mitkäs ne alkuperäiset värit olikaan mistä tämä yritettiin toteuttaa? Alan olla iloinen että olen ympäripuhuttavissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoseni, uskon, että pipo oli hyvin tiukka. Mutta itsekin kokemuksesta tiedän, että on ärsyttävää, kun löysäjoustinneuleinen pipo alkaa valua päästä. Mutta hyvä kuulla, että se on nyt sopiva :)

   Luulen, että meidän alkuperäinen värisuunnitelma oli neonvihreä+vihreä puro, jossa ei edes ollut mitään värivaihtelua jäljellä. Se oli ihan kauhea yhdistelmä :)

   Poista