keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ja uudestaan..!

Ulkoinen kovalevyni prakaa, joten en pääse käsiksi neulekuviini! Apua! Jouduin kopioimaan omat kuvani itselleni Ravelrysta, jotta voisin esitellä jotain muutakin kuin muistikirjan sivuja.

Seuraavat sukat lupasin ystävälleni L:lle syntymäpäivälahjaksi 2011. Ei pitäisi luvata, jos ei ole ihan varma osaako vai ei.

 

Kymmenen silmukkamerkkiä ja kiertyvä pitsikuvio veivät osaamiseni taas uudelle tasolle. Purin myös miljoona kertaa, sillä skarppina pysyminen oli hankalaa ja olin onnistunut unohtamaan joitain lisäyksiä ja kavennuksia joka kerta.Harmi vaan, että en tajunnut aloittaessani, että lanka on kuviolle aivan liian värikäs. Yksivärinen olisi tuonut pitsin paremmin esiin. Onneksi jatkossa olen muistanut ajatella tätäkin. Puolustaudun kylläkin sillä, että lanka näytti kerässä ihan järkevän väriseltä.


Sukat valmistuivat sitten vuoden myöhässä. Onneksi sentään valmistuivat, sillä en olisi kyllä halunnut neuloa näitä yhtään tämän pidempään. Keskeneräinen sukkapari oli minulla myös mukana Israelissa muutaman viikon kesällä 2011, mutta sain nämä puikoilta vasta seuraavan vuoden maaliskuussa.
Pitkien neulomistaukojen välillä olin saattanut unohtaa, missä olin menossa. Yllätyksekseni sukista tuli lopulta kuitenkin samanlaiset. Kuvia katsellessa olen iloinen, että sen miljoonannen purkukerran jälkeen aloitin vielä uudestaan ja rykäisin sukat valmiiksi.


Sukkien käyttöasteesta en ole aivan perillä, mutta näin ne käyttäjänsä jalassa nyt tänä talvena, ja minusta ne näyttivät varsin hyvältä edelleen! Käytänpä tätä lankaa siis uudestaan!

 
Malli: Thelonious Sock by Cookie A Kirjasta Knit. Sock. Love.
Lanka: Austermann Step
Puikot: 2.5

 

8 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Saman olen huomannut, että pitsikuvioon kannattaa käyttää yksiväristä lankaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jonkunlainen liukuvärilankakin voi toimia, samoin selkeästi raidoittuva, mutta ei ainakaan tällainen epämääräinen :) Tykkään sukkien väristä paljon, mutta tää combo oli kieltämättä hieman ajattelematon..

   Poista
 2. Nätit! Yllättävän hyvin tuon pitsin erottaa raidoista huolimatta...

  VastaaPoista
 3. Ovat olleet ahkerassa käytössä! Läheltä voi katsella kuviota ja kaukaa väriä. lanka on mukavan ohutta sillä se mahdollistaa sukkien pitämisen kylmällä kelillä saapikkaiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sukat ovat olleet käytössä! :) Tykkään itsekin pitää ohuemmasta langasta neulottuja sukkia kengissä! :)

   Poista
 4. Tosi nätit! Pitsisukat vie aina oman aikansa, mutta kun niissä onnistuu, on se vaan niin hienoa! :) t. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tavallisesti pitsi etenisi hieman vauhdikkaammin, mutta pitsipätkät kiertyvät tässä mallissa ja se hidasti menoa aika paljon..!

   Poista