perjantai 15. helmikuuta 2013

Kennoja siellä, täällä ja olkapäällä

Silloin kun Puro oli lankana vielä uusi juttu, sain idean neuloa isälleni villapaidan. En ollut aikaisemmin neulonut mitään näin isoa. En itse asiassa sen jälkeenkään, vaikka lankakilometrejä on takana jo monta ja suunnitelmissa vaikka mitä. 



Neuloin etukappaleen, takakappaleen ja 90% hihoista keväällä 2010. Sitten yhtäkkiä iski epäluulo: olinko aloittanut hihat väärän koon silmukkamäärällä? Olin laiska eikä yhtään huvittanut tarkistaa hihojen aloitussilmukkamäärää, joten paita jäi hyllylle kuukausiksi odottamaan mahdollista lisäysten uudelleenlaskentaa.

Muutama viikko ennen isänpäivää kaivoin paidan pölyttymästä ja otin itseäni niskasta kiinni. Pian todellinen tilanne valkeni, minkä jälkeen harmittelin kovaan ääneen keväistä laiskuuttani, koska silmukkamäärät olivat alun perinkin olleet ihan oikein. Oikeasti tietenkin huokaisin helpotuksesta, koska pystyin suoraan neulomaan ne puuttuvat sentit.


Yhdistin kappaleet junassa matkalla kotiin - hieman meni täpärälle, mutta ehdin vielä napata siskon poikaystävän kotona paitamalliksi ennen paketoimista. "J, pistä tää paita päälle ja mennään metsään..!" 





Malli: 39. Neulottu miehen kennoneuleinen pusero by Minna Metsänen Novita Talvi 2009
Koko: L
Lanka: Novita Puro (iltanuotio)
Ravelry-projekti


Metsässä oli ihana sumu, mutta kamera ei aivan vanginnut tätä ihanaa syystunnelmaa.

Neuloin isänpäivälahjakorttiin vielä varmuuden vuoksi kaksi mallitilkkua, joista toisen pesin pesukoneessa. Kortti siis varoitti käytännön esimerkillä miten paidalle käy, jos pesuohjetta ei noudata oikein..

Isä on käyttänyt paitaa kovin ahkerasti - tai ainakin silloin kun minä käyn kylässä :)

18 kommenttia:

  1. Hei! Kivaa, kun kävit vierailulla blogissani, ja kauniin blogin olet perustanut, laitankin sen seurattaviin heti. :) Hienoja neuleita täällä myös.

    -hillanen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tervetuloa lukijaksi! Tässä pitää hieman vielä opetella blogimaailman saloja, mutta eiköhän tämä tästä! Kiva, että kävit kommentoimassa!:)

      Poista
  2. Upea paita!

    Todella mukavan oloinen blogi on sinulla. Lukijaksi jään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tervetuloa lukijaksi! On todella kannustavaa, että ihmiset käyvät kommentoimassa ja liittyvät lukijaksi! :)

      Poista
  3. Aivan mahtava villapaita ja Purosta kun on tehty, niin on varmasti lämmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi olla, että siinä lauhemmalla ilmalla paistuu.. :D Lämmin se tosiaan on! Tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  4. Aika ihana :) Miten lämmin täytyy olla tuon paidan! Muutenkin niin kauniita neuleita löysin täältä, kun kruisailin. :)

    Kiva, kun jätit merkin blogiini, niin tiesin tulla vastakylään. Jään lukijaksi! Tervetuloa neuleblogistiksi joukkoon iloiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Innolla jo ajattelen eteenpäin uusia postauksia ja mielessä pyörii kaikkia uusia ideoita! Tuntuu hauskalta, että voin niistä jättää pienen kirjoituksen muiden luettavaksi sitten kun aika on! Tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  5. Onpa upea villapaita!
    Sinulle on tunnustus blogissani;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehusta ja tunnustuksesta! Käynpä tsekkaamassa..! :)

      Poista
  6. Vastavierailulla :)

    Hyvännäkönen paita, ja mahtava idea kortissa :D Mie tein vauva-aikana purosta lapselle villatakin ja se nukkaantui käyttökelvottomaan kuntoon muutamassa kuukaudessa lapsella joka vain makasi se päällään vaunuissa. Toivottavasti isälläsi on parempi tuuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että piipahdit! :) Ja tervetuloa lukijaksi! Paita on toiminut enemmänkin sellaisena pyhäneuleena ja ainakin minun silmissäni näyttää edelleen tosi hyvältä, vaikka se onkin ollut jo kaksi ja puoli vuotta käytössä. Eihän sitä nyt tietenkään käytetä joka päivä, joten se on säilynyt ihan kivana :)

      Poista
  7. Upea paita! Vau! Ja tosiaankin mainio idea kortissa ne mallitilkut! Itse en ole kokeillut tuota lankaa. Joku päivä... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kortti tosin aiheutti hieman hämmennystä aluksi ennen kuin paketti avattiin.. :D

      Poista
  8. Voi vitsit kun osaat neuloa hyvin! Mulla kyseinen harrastus on jäänyt täysin ompelun jalkoihin :/ Enkä kyllä koskaan saisi neulottua valmiiksi näin suuritöistä työtä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) En ole kyllä mitään muuta näin suuritöistä koskaan saanut valmiiksi.. Olen viimeaikoina lähinnä vain neulonut, joten olen siinä kyllä ehtinyt hieman kehittyä.. Nyt haluaisin tulla paremmaksi ja varmemmaksi ompelukoneen kanssa..

      Poista