torstai 21. helmikuuta 2013

Intertekstuaalinen viittaus

Minä ja siskoni olemme täysin hurahtaneet kilpikonniin. Mikäli vain mahdollista, lähettelemme toisillemme kaikkea kilpikonniin liittyvää. Omaa konnaa ei tosin ole kummallakaan.

Vuonna 2010 jouluna sisko sai kilpikonnainspiroidut sukat.Malli: Honeycomb Slip Stitch Socks by Margie Dougherty
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.0

Sukkia oli kovin hauska neuloa, koska muutama vuosi sitten vasta aloin tutustua muihinkin kuvioihin kuin vain sileään raidoitukseen.


Muokkasin mallia siten, että kennokuvio on vain varressa. Vihreä lanka oli jämäkerä, joten langan riittävyys oli vaakalaudalla. Toisaalta tähän muokkaukseen oli myös toinenkin syy. Tiesin, että tällä tavalla neulotut sukat tuovat siskolleni heti mieleen pehmoisen Uolevi-kilpikonnan. 


Värit ovat käänteiset, mutta intertekstuaalinen viittaus oli siskonkin mielestä ilmeinen :)
 

14 kommenttia:

 1. Jee miten hauskat sukat! Näyttää simppeliltä neuloa, mutta lopputulos on hurmaava! Täytyneepi pistää projektijonoon tämäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suosittelen lämpimästi! Neuloin tosin paksummalla langalla ja paksummilla puikoilla kuin oli suositus, mutta ehkä käsialani on varsin tiukkaa, koska onnistuin saamaan ihan ok:n lopputuloksen :)

   Poista
 2. Kivat sukat! Mullakin on ollut tarkoitus kokeilla tuota kuviota lapsen villahousuihin, mutta maksullisen ohjeen vuoksi se on jäänyt. Ehkäpä kokeilenkin sukkia sen sijaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän tätä kuviota pysty jotenkin soveltamaan pöksyihinkin. Tämä ohje oli kuitenkin ilmainen. :)

   Poista
 3. Aivan mahtavat sukat! Hyvin tunnistettava kuvia ja äärimmäisen lämpimät jalassa.. Uskaltaisinko jopa väittää, että parhaimmat _tähän astisista_ :P

  T: hyvin onnellinen sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että ne ovat lämpimät! :) En tiennyt, että säkin seikkailet täällä! :) ps. Liity lukijaksi ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oikeanpuoleisesta sivupalkista löydät "Liity tähän sivustoon" -painikkeen. Klikkaa sitä, se onnistuu koska sulla on näköjään tunnukset :)

   Poista
 5. Sulla on sukkientekotaito hallussa!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kieltämättä tehnyt kyllä useamman parin sukkia. Välillä puikoilla on jotain muutakin, mutta useimmiten sukkia.. Pitäisi vaan rohkeasti uskaltaa laajentaa neulomistaitoja! :)

   Poista
 6. Pakko tulla taas tänne.. Ihanaa kun villasukkakausi alkaa taas! Kaivoin nämä jo kesän jälkeen esiin (Ei ollu naftaliinissa....) ja niiiin ihanat ja lämpimät. Nyt kun ne on muotoutuneet vielä paremmin omaan jalkaan. Alussa oli vähän kireät kennojen kohdilta, mutta nyt ne on just sopivat <3 menee jalkaan kirjoilematta ja pysyy jalassa ja pois ottaessa itkettää jo kun jalat jäätyy muuten.. ihanat <3 Uolevi kiittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että käyttäjä tykkää sukista :)

   Poista