sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Yhdelle. Ehkä kahdelle.

M:n & T:n hääkutsussa vieraiden toivottiin ottavan omia piknikpeittoja mukaan. Minähän olin häälahjapiknikpeittoa jo pitkään tehtaillut, joten ei kyllä yhtään huvittanut tehdä toista samanlaista heti eikä varsinkaan mitään harkitsemattoman väristä. Viikonloppu sisälsi muutenkin niin paljon hektistä menoa ja matkatavaroita, joten ennen lähtöä surautin itselleni pari piknikalustaa, jotka mahtuvat pieneen tilaan kassin pohjalle.


Pohjassa on EK:n alepöydästä poimittu violettivalkoinen kerni. Tosi ihanaa! Tämä kerni on tosin jo lähes vahakankaan vahvuista - tai onkin - joten toivotaan, ettei se mene liiasta taittelusta liian äkkiä pilalle.


Päällä on Ikean Evalotta-kangasta. Tuttavallisemmin tirppakangasta. Hullun suloisia lintuja vaaleansinisellä taustalla. Tää on varmaan verhokangas, mutta eipä tuo väri minun kotiini käy, joten teen tästä ihanasta kankaasta mielelläni jotain muuta (kuten häälahjapiknikpeittopostauksessa jo mainitsin, piknikillä ei haittaa, vaikka joku kangas ei sopisi sisustukseen).

E tässä toimii mittakaavana. Alustoja on siis kaksi ja kooltaan ne ovat 65 cm x 62 cm. Jos näitä hassuja mittoja mietit, ne saneli vanha, kulahtanut pyyhe, jonka saksin tirppakankaan ja kernin väliin eristeeksi. Pyyhkeen kun saksi kahtia, nämä olivat mitat.


En halunnut tehdä mitään A4:n kokoisia alustoja, koska ne eivät mahdollista kuin yhden ainoan istumisasennon. Reilun kokoiset alustat ovat juuri sopivat yhdelle ihmiselle, joka haluaa istua jalat ristissä tai polvet koukussa alustan päällä. Hätätilanteessa alustalle mahtuu kaksikin.

Ystäväni T oli hakenut Ikeassa käydessään minulle tätä kangasta (hän ei siis lähtenyt sinne vain minun kangastoiveideni takia..). Tirppakangas maksoi alle kuusi euroa metriltä, joten olin pyytänyt sitä aika runsaasti. Nyt sitä on vielä vaikka mihin. Ehdotuksia?


Kerniäkin jäi, joten sitähän voisi tempaista vielä parit alustat lisää. Ja olipa kyllä hyvä idea tuo vanhan pyyhkeen laittaminen tuonne väliin. Pyyhe oli ihan käyttökelpoinen, mutta vaan tosi kulahtanut. En olisi sitä roskiin heittänyt, mutta tämä on kyllä paljon parempi vaihtoehto kuin kaapissa lojuminen tai roskis!Mitenköhän sitä sitten tulevaisuudessa muistaa ottaa alustat mukaan silloin, kun niille on tarvetta?

8 kommenttia:

 1. Muistaakseni tuo kangas on sellaista vähän tukevampaa (ei siis mitään mekkokangasta), joten ehdottaisin, että kehittelet kolmiulotteisen kauppakassin. Peruskangaskassitha non kaksiulotteisia ja niihin mahtuu kaksi maitopurkkia ja jotain muuta pientä, minkä jälkeen niistä joko loppuu tila tai pettää saumat. Mun ukki on aikanaan ommellut nahasta sellaiset kolmiulotteiset kauppakassit, joissa on suorakaiteen muotoinen kovike pohjalla ja kahvoina on pyöreät puurimat (koko kassin pituiset), jotka on ihan nerokkaat. Niihin saa hullun paljon tavaraa, ne on hyvät ja tukevat kantaa ja kestää ikuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tukevampaa on! Ei tästä varmaan nahkaisen veroista saa, mutta varsin hyvä idea :)

   Poista
 2. Kauniit alustat! Ja kätevän kokoiset.

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihana, IIHANA! tirpat on supersöpöjä! värivalinnatkin on ihanan pirteitä :D <3 <3

  VastaaPoista
 4. Tuo on ihanaa tuo tirppakangas. Itse olen tehnyt siitä lattiatyynyn ja päällystänyt sillä myös reseptikansion. Toimii molemmissa oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeelle voisin tosiaan tehdä lattiatyynyn siitä :)

   Poista