maanantai 15. heinäkuuta 2013

NopeusrajoitusIsäni täytti 60 ja minä kaivelin ompelukoneen esiin...


Sain T-paitaidean, kun näin Ottobressa liikenemerkkiaplikaatioita.. Olin pyytänyt äitiä ottamaan isän sopivasta paidasta mitat, joiden perusteella lähdin paidan kaavaa piirtelemään. Tajusin vaan ensimmäistä palaa leikatessani, etten ollutkaan pessyt kangasta etukäteen! Onneksi ehdin lisätä vielä tavallista leveämmät saumanvarat..


Ompeluvaiheessa asiat menivät sekä pieleen että putkeen. Yhdessä vaiheessa onnistuin kiinnittämään hihasauman jonnekin aivan muualle ja yhdistävä jousto-ommel kupruili jonkun verran. Pääntien kanttaukset jäivät liian löysiksi, mutta nyt ei ehtinyt purkaa..Aplikaatio meni onneksi ensimmäistä kertaa putkeen! Edellisellä kerralla onnistuin saamaan todella kupruilevan lopputuloksen. Silloin minulla ei ollut vielä irtirevittävää tukikangasta. Nyt oli, ja homma meni varsin putkeen! Tai no, ei jälki ole ihan parhaimmasta päästä, mutta eipähän kupruile.. Mutta voi vitsit noiden pienten osien leikkaamista! En ymmärrä, miten muut onnistuvat leikkimään pienten palasten ja tukikankaiden kanssa?! Laitatteko te todellakin kaksipuoleista liimaharsoa joka väliin? Minä ainakin tein niin nyt, mutta olipahan piperrystä..Kaksoisneulakin toimi kuin unelma! Säädöt olivat täysin kohdallaan ja tikki oli suorastaan täydellistä..! 

Suostuttelin kuorokaverini J:n sovituskuviin. Nuo ruskeat kaulukset eivät siis kuulu tähän paitaan, vaan J:n omaan, joka on siellä alla. Kuvat onnistuivat hyvin näinkin, joten en vaatinut häntä riisuutumaan..


Sain Royal-tuotteelta muutaman saumamerkin, koska tilaamani tuotetta oli varastossa 5 cm vähemmän kuin olin tilannut. Toimii näinkin :) Musta puuvillatrikoo on EK:sta. Paita on muuten raglanhihainen, mikä ei välttämättä kuvissa näy..

 Malli: SK 5-6/2011 24. Miehen T-paita

 Onnea isälle! :)

16 kommenttia:

 1. Hieno paita. Itse käytän liimaharsoa joka välissä :) Käy kätevästi kun leikkaa pienen osan vain sinnepäin ja silittää liimaharson kiinni ja vasta sitten leikkaa pienen osan haluttuun muotoon ja kokoon. Tietysti tällä tyylillä liimaharsoa menee vähän hukkaan, mutta pääsee vähemmällä näperryksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulin siis vasta eilen, että liimaominaisuus säilyy, kun silittää leivinpaperin läpi.. Tämä helpottaa asiaa huomattavasti. Tuo sun vinkki on myös hyvä, kiitos! :)

   Poista
 2. Kyllä isän nyt kelpaa! Tosi hauska idea tuo nopeusrajoitusaplikaatio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jos olisin kehdannut, olisin tehnyt liikennemerkin isompana :)

   Poista
 3. Onpa hauska idea ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 4. Vaude mikä idea (ja tietysti toteutus)! Oma isäni täyttää myöskin 60 parin viikon päästä ja lahja on vielä vähän hakusessa. Saatan syyllistyä ideavarkauteen!

  VastaaPoista
 5. Hauska idea tuo nopeusrajoitus! Ommella kun en osaa, niin voisin käyttää tuota merkki-ideaa vaikka virkaten tai neuloen jossain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Virkaten tai neuloen varmasti yhtä hauska! :) Kannattaa kokeilla!:)

   Poista
 6. Vastavierailulla =) Ihan loistava idea!! Mun mies täyttää pian 30, sille on ehkä ihan pakko uskaltautua ompelemaan. Tähän asti oon ommellu vain lapsilleni. Ne ei osaa vielä arvostella mun tekeleitäni =) Liityn lukijaksesi myös, kiva blogi sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, kolmenkympin nopeusrajoitus on varmasti hyvä idea :D Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista