keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Purema

Ompelukärpänen on puraissut minua erittäin pahasti. Kaivoin kangasvarastoni esiin ja selailin nurkissa lojuvia käsityölehtiä. Eilen leikkasin parit kaavat ja tänään loput. Istahdin ompelukoneen ääreen ja valmista tuli jo saman vuorokauden puolella.
Ihana tunika syntyi inspiraatiosta yhdistää luonnonvalkoinen ja tummanruskea. Olen nämä kummatkin kankaat ostanut joskus viisi vuotta sitten Eurokankaasta. Ruskea on Nanson trikoota, mutta en enää muista, mitä vaalea neulostrikoo oli..

Kaavat löytyvät Suuri Käsityö 9/2011 -lehdestä numerolla 3. Samalla kaavalla pystyi tekemään joko paidan tai mekon, mutta minun tekeleeni on jostain puolivälistä. Helman pituus ulottuu reiden puoliväliin. Laskeutuvalla kauluksella ja korkealla vyötärölinjalla hain omalle vartalolleni sopivaa istuvuutta. Lisäsin myös taskut ja vyötärökaistaleen.

Taskuihin olen erittäin tyytyväinen! Olen aiemmin ainoastaan yläasteella ommellut mitään taskuihin liittyvää. Siitä siis on jo ainakin vuosikymmen. Olen erityisen tyytyväinen siksi, että keksin ne itse päästäni.


Kaikki ei tosin mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Olin leikannut kaksi kokoa liian isot kaavat, vaikka olin mittaillut etukäteen. Tunika oli suuri teltta päälläni, joten otin yläosasta reilusti sisään molemmilta puolilta.

Olen aikaisemminkin huomannut, että Suuren Käsityölehden kaavoissa minun pitää valita isompi koko hihoille. Lopputulos oli kuitenkin nyt outo: hihat olivat lopulta kolme kokoa isommat kuin muu vaate. Silti hihat olivat aika ihonmyötäiset. Joko minulla on todella isot kädet tai sitten kyseisen lehden kaavat on tehty vähän hassusti.

Harmikseni huomasin lopulta, ettei tunika istu ollenkaan olkapäistä. Siinä on jossakin kohtaa liikaa kangasta ja toisessa kohtaa liian vähän. Lopputulos oli kuitenkin kohtalainen, joten tämä tuskin menoa haittaa.

Matkalla tapahtui vaikka mitä kämmejä, mutta kiva vaate siitä lopulta tuli! 

Mutta oi, jos saumuri mulla ois..

4 kommenttia:

 1. Vau, olet kyllä taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Haluaisin kehittyä ompelemisessa paremmaksi, säädän aina omiani ja manailen ompelukonetta :D

   Poista
 2. Suuren käsityölehden kaavoissa tuntuu aina olevan jotain pientä ongelmaa. Pitäis kai mitata se tai jotain aina ennen ompeluunryhtymistä:D pikkujutuista huolimatta tunikasta tuli upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mittailu on varmaan erityisen tärkeää, kun ompelee joustamatonta kangasta. Trikoo antaa paljon anteeksi, mutta liian pieni on aina liian pieni. Onneksi tein isot hihat :)

   Poista