lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pitsimyssy

Ystäväni V pyysi ystävänsä pienokaiselle valkoista pitsimyssyä. Pitsin virkkaaminen ei ehkä ole vahvuusalueideni kärkipäästä, mutta mielestäni selvisin tehtävästä ihan kohtuullisesti.


Myssyyn virkattiin 30 pitsineliötä. Neliöitä tuli kahdenlaisia, joten onneksi ei tarvinnut posottaa vain samanlaisia neliöitä. Molemmat pitsit oppi ulkoa matkan varrella.

Vauvojen koot ovat minulle täysi mysteeri. Ohjeessa ei ollut kuin yksi koko ja noudatin ohjetta varsin orjallisesti. Silmämääräisesti pitsineliöistä tuli oikean kokoisia, mutta myssy vaikuttaa valmiina kovin isolta pienen vauvan päähän. Kuvittelenko vain?


Puuvilla ei materiaalina varmasti kutita, mutta jäin miettimään, onko se pitsiksi virkattuna liian kovaa ja hiertävää pienokaisen päänahalle? Lopputulos ei tunnu pahalta, mutta virkatessa omat sormeni pitivät puuvillapitsiä hiertävänä ja kovin ikävänä.

Voi tuska ja muikeus lankojen päättelyä! Langanpäitä oli jo valmiiksi miljoona, mutta päättelyn piina tuhatkertaistui, kun minulla ei ollut riittävän isolla neulansilmällä varustettua parsinneulaa.. Jokaista päätä sai taistella neulaan ehkä minuutin. Mutta ah, lopputulos on ihana ja herkkä! :)


Malli: Valkoisia unelmia Hattu 2 lehdestä Novita 1/1999
Lanka: Novita Kotiväki 
Koukku: 2.0

17 kommenttia:

 1. Ihana myssy! Tulee ihan mieleen vanhat englantilaiset lasten hatut. Onneksi vauvat kasvavat huimaa vauhtia, siis jos sattuu olemaan nyt liian suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eipä se löysänäkään varmaan yhtään haittaa, joten eiköhän se ole ihan ok :)

   Poista
 2. Suloinen myssy!
  Kiva, kun jätit kommentin blogiini, pääsin vastavierailulle ja tulen kyllä jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis! Niin kuin joku jo ehti sanoa, vauvat onneksi kasvavat kovaa vauhtia ja voihan tuon alle laittaa vaikka valkoisen kypärämyssyn lisälämmikkeeksi ja pehmusteeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja olet oikeassa, eiköhän ne kasva hurjaa vauhtia :)

   Poista
 4. Kaunis pitsimyssy - ja miten paljon ihania neulomuksia ja muuta kaunista täältä löytyykään! Oli kiva, kun pistäydyit blogissani, kiitos vierailustasi!

  VastaaPoista
 5. Miten ihana myssy! <3 Ihan täydellinen, suorastaan.

  VastaaPoista
 6. Hei vaan, semmoinen tunnustus sinulle blogissani. :)

  VastaaPoista
 7. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://sininen-ovi.blogspot.fi/ blogi ositteeni josta tunnustus löytyy :)

   Poista
  2. Kiitos! Tuunpa tsekkaamaan! :)

   Poista