tiistai 7. lokakuuta 2014

Palokärki kainalossa

Ihana äitini on lintuihminen. Huomasin Kangashamstereissa palokärkitrikoota, jonka näin heti mielessäni tunikana äidilleni. Mekko valmistui sopivasti äidin syntymäpäiväksi.
Kangas oli oletettua haasteellisempi, sillä palokärjet oli sijoitettu oudosti kankaan reunoille. Halusin linnut järkeviin paikkoihin, mikä johti heti siihen, että kangasta ei riittänyt helmaan. Olisin tehnyt helman punaisesta trikoosta, mutta koska a) punainen trikoo oli loppu ja b) äitini rakastaa vihreää, valitsin hyllystä vihreän palokärkien kaveriksi. Vihreä sopi lopulta yllättävän hyvin helmaan!


Äitini ei pidä liian ihonmyötäisistä vaatteista, joten jätin mekkoon riittävästi väljyyttä. Kankaasta ei riittänyt täyspitkiin hihoihin, joten jatkoin hihoja vihreällä. Äiti tykkäsi mekosta todella paljon: hän jätti sen heti päälleen kuvien ottamisen jälkeen. Mekko näytti siltä, että se olisi ollut hänellä aina. Positiivisella tavalla tietenkin! :D
Kaavana on Onion 2017. Jätin vyötärökaitaleen pois ja lisäsin taskut. Kokonaisuutena varsin onnistunut :)
Pakettiin kuului myös pipo. Minulla on ollut joku trikoopipojen ompeluun liittyvä ahdistus, enkä ole uskaltanut piirtää kaavaa. Nyt otin kuitenkin pipohärkää sarvista kiinni ja piirsin sopivan kaavan Mallikelpoisen ja MakaMarrin ohjeiden perusteella. Pipon ensimmäisestä versiosta tuli hieman iso, mutta tästä tuli jo sopiva :) Olin juuri ehtinyt virkata oranssin kukkasen ja mietin sen loppusijoittamista. Pipoidea tuli juuri passelisti ja kiinnitin kukkasen laiskasti ompelukoneella pipoon.
Onnea, äiti! <3

5 kommenttia:

 1. Paras palaute valmistuneesta vaatteesta onkin se, kun lahjan saaja sitä pitää! Hieno tunika, ei ihme, että äitisi siihen tykästyi. Pipo on todella kiva myös, oranssi pitsi sopii hyvin tuohon vihreään sävyyn.

  VastaaPoista
 2. Voi miten hauska tunika - kivat kankaat ja kiva sommittelu!

  VastaaPoista
 3. Oi miten pirteä vaate! Taskusta kurkkaava tikka on minun lempparini.

  VastaaPoista
 4. Hieno ja saajansa näköinen vaate. En ole tainnut koskaan törmätä ennen palokärkitunikaan! :) Paljon tykkäyksiä myös ed. postaukseen.

  VastaaPoista
 5. Minulla on samaa kangasta, tosin sinisempänä versiona, odottamassa työstämistä. Kiva nähdä valmiina vaatteena! Hieno!

  VastaaPoista