maanantai 14. heinäkuuta 2014

Maksimekko ja sen housut

Tämä kesä on selkeästi maksimekkokesä. Kaupassa myytävät maksimekot ovat olleet joko liian avonaisia, puoli metriä liian pitkiä, väärää materiaalia tai ennen kaikkea liian kapeita. Minun tyylisiäni maksimekkoja tai maksihameita ei ole näkynyt. Sellaisen ompelee mieluummin sitten itse, kun silmiin ei ole osunut edes mitään sellaista, jota edes haluaisi sovittaa.


Halusin mekkoon A-linjaisen helman, joka levenee nilkkaan asti. Ei siis putkiloa, joka vain rypytetään yläreunastaan, vaan selkeästi vähän kellotusta. Ei täyskelloa eikä edes puolikelloa, vaan vähän kellotusta. Sellainen helma vie hulluna kangasta, joten kangasvarastoni kankaista ainoastaan EK:n palalaarista muinoin pengottu viskoositrikoo riitti tähän tarkoitukseen. Alla tyylikäs kuulakärkikynäpiirros helmasta :D Langansuunta juoksee poikkeuksellisesti tässä kuvassa vaakasuuntaan, koska kirjoitin tekstit vahingossa tuohon sivuun.



Yläosan kuosittelin istuvasta topista ja lisäsin helman ja yläosan välille vyötärökaitaleen. Ompelin framilonin tukemaan kaitaleen saumoja. Yläosan etupuoli on kokonaan vuoritettu, koska musta viskoosi venyessään oli aavistuksen läpinäkyvää.


Ai että olen tyytyväinen tähän mekkoon! Se istuu kuin nakutettu ja pituuskin on täydellinen! Nurmikolla kuvattuna helma näyttää aika pitkältä, mutta se on juuri sopiva: helma peittää seistessä varpaat, mutta ei jää kävellessä kengän kärjen alle. Samoin takana: helma peittää kantapäät, mutta taakse astuttaessa ei jää kantapään alle.



Onneksi nyt tuli sellaiset säät, että mekon kanssa kelpaa olla <3


Muutaman käyttökokemuksen jälkeen huomasin, että jalkoja pitkin valuva hiki aiheuttaa ikävän hiertymisilmiön reisissä. Mekon alle on siis pakko pukea housut. Nyyh. Ompelin sellaiset Marimekon ystävämyynnistä hamstraamastani korallinpinkistä ohuesta ja erittäin joustavasta elastaanitrikoosta.


 Käytin pöksyjen ompelemiseen pelkkää saumuria :)

Mekkokuvat otti ystäväni Ester. Kiitos!


12 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Minäkin tahon!
    Tuohon reisien hiertymiseen auttaa (ainakin jonkin verran) talkki. On vähän viileämpi ratkaisu kuin pöksyt.

    VastaaPoista
  2. Ai että, on kaunis mekko! Olet kyllä taitava ompelemaan, on niin nättiä, siistiä ja istuva jälkeä.

    VastaaPoista
  3. No onpa kyllä hieno, istuu tosi kauniisti! Kirsikka jo ehtikin edelleni, mutta liputan talkin puolesta, nimim. kohtalotoveri.

    VastaaPoista
  4. Kaunis mekko. Sopii oikein hyvin sinulle.

    VastaaPoista
  5. Vau! Olet ihanan näköinen uudessa mekossasi. Minullakin on suunnitelmissa samantapaista, kotoa löytyy pari metriä kangasta täysipitkään, vyötärölle ulottuvaan melkein puolikello -hameeseen. ;)

    VastaaPoista
  6. U- pe-a! Aivan älyttömän kaunis ja istuva vaate. 5/5!

    VastaaPoista
  7. Satunnainen klikkailija täällä kommentoi: onpa tosi upea mekko! Noita ei tosiaan löydä kaupasta, mikä harmi minulle.

    Mitä tulee hiertämisongelmaan, itse hikoilen talkin pois eli olen käyttänyt mm. Black Horsen mustia (niitä ei taideta valmistaa muun värisinä?) polvipituisia bambualushousuja. Kumma kun miehille valmistetaan näin kivasta materiaalista, mutta naisille viskoosipolyesteripitsihirvityksiä.

    Toinen ratkaisu on tämä: www.bandelettes.com. Löysin nuo jälleen satunnaisen klikkailun tuloksena, tilasin kokeeksi ja voin vahvistaa, että ovat aivan mielettömän mukavat! Rinkula on sen verran pitkä, että peittää tarpeeksi reittä ja hiertymät ovat enää paha muisto. Vilkuilin stay-up -sukkia sillä silmällä, mutta niissä on paljon kapeampi reunus eli en usko että korvaisivat nämä. Suosittelen! (Enkä saa tästä mitään korvausta.)

    VastaaPoista
  8. on kyllä ihana mekko! pitäisköhän itekki ommella, kun mulle ne mitkä löytyis niin on aina liian lyhyitä... :D

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis mekko. Pitkästä aikaa tuli sellainen "pakko saada samanlainen" tunne. Miellyttää minun silmää. Ostaisin samanlaisen, jos olisi myynnissä. Teetkö tilaustöitä ?

    VastaaPoista