perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesähattu

Äitienpäivä tuli ja meni ja minä olin tietenkin taas hieman myöhässä lahjan kanssa. Surautin äidille kesähatun hänen lempivärissään vihreässä. Ystäväni H suostui hattumalliksi :)Jaksoin jopa silittää tukikankaan lieriin! Päänvaivaa aiheutti hieman takaraivoon kiinnitettävä kuminauha, koska halusin hatusta kääntöhatun ja kuminauha piti saada siististi kankaiden väliin. Onnistui!


Päälakipala on ovaalin muotoinen, mutta jotenkin onnistuin ompelemaan sen väärään suuntaan päälaelle. Onneksi tämä kämmi ei nyt käyttöä haittaa. Seuraavalla kerralla sitten oikein päin.


Vihreä pilkkupuuvilla on EK:n palalaarista ja Robert Kaufmanin lintupönttöpuuvillan napsuttelin Kangashamstereista äitiäni ajatellen. 


Varastoissa ei ollut sopivanväristä puuvillavinokanttia, joten nappasin sakset käteen ja leikkelin vihreästä kankaasta viisi metriä kanttia. Ompelin ja silitin. Taittelin kantin silitykseen ihan vapaalla kädellä, ja myöhemmin kuulin, että hommaan on olemassa joku laite, joka helpottaa menoa aivan hulluna! Hyvä tietää tässä vaiheessa! Oon aina vinokanttini kääntänyt itse :D


Äiti tykkäsi hatusta <3

1 kommentti: