sunnuntai 4. elokuuta 2013

Valmismekon piristäjä


Ystäväni H on näköjään seikkaillut postauksissani oikein urakalla. Täältä tulee nimittäin taas. H oli ostanut polvipituisen pilkkumekon kaupasta. Mekosta näytti puuttuvan jotain ja jotain siinä tuntui olevan liikaa. H lykkää minulle tuunattavaksi kaikkea, joten mielelläni taas vastaanotin uuden tehtävän. Pilkkumekko näytti aluksi tältä:


Ehdotin helman lyhentämistä ja vyön lisäämistä, jotta mekko ei varmasti näyttäisi yökkäriltä. Ideoimme merimieshenkisen leveän vyön raitakankaista koristamaan vyötäröä.

 
 
Kumpikaan meistä ei osannut päättää mariininvärisen pystyraidan ja kirkkaanpunaisen vaakaraidan välillä. Siispä ompelin vyöstä kaksipuoleisen, jotta valintaa ei tarvitsisi tehdä ja jotta mekon ilme muuttuisi tarvittaessa hetkessä.

 
 
Mariini pystyraita on puuvillaa ja punainen vaakaraita trikoota, joten kankaiden yhdistäminen oli aivan kamalaa. Silitin tukikankaan puuvillaan, vaikka se olisi varmasti kannattanut tehdä toisinpäin.

Leikkelin tässä samalla metritolkulla kirkkaanpunaista puuvillakanttia. Sen silittäminen on vielä vähän vaiheessa, mutta sainpahan käytettyä sitä vyöhön.
 
 
Omasta mielestäni vyö tekee mekon ryhdikkäämmäksi, ja se katkaisee omalta osaltaan pilkkukuosin levottomuutta. Pituuskin on H:n vartalolle parempi.

 
Punainen vaakaraita: EK
Mariini pystyraita: kankaita.com
Nepparit: Royal-tuote
 
 
Vaikka H onkin seuraavassa kuvassa, kuva kertoo pikemminkin minun fiiliksiäni rekisteröityneiden lukijoiden määrästä. Vielä yksi, niin luku nousee kolminumeroiseksi. Vielä yksi, niin täällä tapahtuu pian jotain kivaa..!12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mekkoahan en siis itse tehnyt, mutta kiva se on silti :)

   Poista
 2. Tulin ensivierailulle ja löysin paljon tosi ihania juttuja! Kansikuva on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti tuut myös uudestaan! :)

   Poista
 3. Tosi hyvän ilmeen antaa mekolle tuo vyö!!! :)

  VastaaPoista
 4. Mistä noita tuollasia "Hand made by Suppis" -merkkejä saa tilattua omalla haluamallaan tekstillä? :) Kun itseki samanmoisia oon ajatellut omiin tilaustöihini laittaa, enkä oikein keksi mitään nimeä, jolla niitä googlettaa. Mistä niitä saa edullisimmin tilattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tilannut kahdesta paikasta. Nuo kyseiset merkit ovat labelyourself.com -verkkokaupasta (muistaakseni! voin vielä tarkistaa..! Ehkä se olikin joku muu..) ja ne toiset ovat minanamnband.se -verkkokaupasta. Tuon jälkimmäisen verkkosivun kautta tilatut tulivat ainakin todella nopeasti! Ruotsinkielisestä paikasta tilattuna uskalsin käyttää myös ääkkösiä :)

   Poista