sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Roosaa ja keltaista pienelle tytölle


Minua on tosiaan puraissut ompelukärpänen. Onneksi hyvä ystävä sai tammikuussa vauvan, jolle voi ommella kaikkea pientä ja kivaa. Pikku-P kasvaa hurjaa vauhtia ja nyt hän sai roosanvärisen bodyn ja siihen sopivat pöksyt. Roosa kangas on Eurokankaan palalaarista.

Olen ihan hullun ylpeä itsestäni, kun osasin tehdä nappilistan! Harmi vaan että luin ohjeen huonosti: tytön nappilistan piti tulla toisinpäin. Tiedänpähän seuraavalla kerralla.


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin neppareiden kiinnittämistä. Kuten kuvasta näkyy, homma ei mennyt ihan putkeen. Muuten nepparit singahtivat vähän sinne päin, mutta viimeinen pamahti nappilistaan väärinpäin. Syytän väsymystä ja heikentynyttä tarkkaavaisuuskykyä. Aion tehdä bodyyn mukaan jonkun nepparilla kiinnitettävän koristeen, jolla saa peitettyä tämän ruman virheen. En uskaltanut lähteä irrottamaan nepparia, koska harjoitusirrotus meni niin rumasti pieleen..


Pöksyissä on takana tämä suikale, jota kutsun perskiilaksi. En kylläkään tiedä, miksi sitä oikeasti pitäisi kutsua. Vaippapeppu mahtuu pöksyihin siis hyvin. Body ja pöksyt ovat kokoa 74, mutta lisäsin bodyyn hieman pituutta ja pöksyihin aika lailla enemmänkin, sillä tyttö on pitkä ja hoikka. Vyötäröllä on säädettävä kuminauha, jota voi löysätä pienokaisen kasvaessa. Perskiila, resorit ja kanttaukset ovat vaaleanpunaraitaista resoria, jonka olen saanut joskus mummuni varastoista.


Body
kaavat: Bert, Ottobre 1/2012
koko: 74, pituutta lisätty hieman
kankaat: EK ja mummun varastot

Pöksyt
kaavat: Little Houses, Ottobre 1/2012
koko 74, runsaasti pituutta lisätty
kankaat: EK ja mummun varastot 

Settiin kuuluu myös kesäinen paitamekko raikkaissa väreissä. P menee jo hurjaa vauhtia ryömimällä eteenpäin, joten lyhyempi paitamekko ei estä menoa liikaa.


Mekko
kaavat: Jänönheinä, Ottobre 4/2010
koko 74
kankaat: Eurokangas
napit: Eurokangas

Hihii, oon niin innoissani tästä ompelusta..! Katsotaan, mitä seuraavaksi tulee..

8 kommenttia:

 1. Onpa hienoja! Mä voisin itse pitää tuollaista paitamekkoa... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en ainakaan osaa tehdä noin pienestä vaatteesta aikuisen kokoa, mutta inspistä voi hakea :)

   Poista
 2. Tosi kauniita! jos teet nepparikoristeen, niin tee niin iso, ettei lapsi saa sitä sitten syötyä :)

  tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, olin ajatellutkin tätä näkökulmaa :D En vaan vielä tiedä mikä olisi riittävän iso, ettei siihen voi tukehtua ja riittävän pieni, että neppari menee siitä läpi..

   Poista
  2. Ehkä voit tehdä tuttinauhan ja laittaa siihen jonkun lirpakkeen, johon sit nepparin ja josta sen saa sit rinnuksiin kiinni halutessaan.

   Poista
  3. Itse asiassa keskustelinkin P:n äidin kanssa tuttinauhasta. Sellainen siihen ehkä tulee :)

   Poista
 3. Vitsi miten ihanaa kun jaksat tehdä kavereillesi/kaverin lapselle vaatteita! Itse ainakin arvostaisin suuresti jos saisin jotain itse tehtyä, ei olisi edes lopputuloksella väliä, kun tietäisin että joku on sen ihan minua varten tehnyt! :)

  Terveisin nimetön Päivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin suuresti siitä, että voin tehdä jollekulle muulle, jos kyhäilyni vaan tuottavat iloa :)

   Poista