maanantai 27. toukokuuta 2013

Äidille


Äiti sai äitienpäivälahjaksi oranssikukkaisen tunikan. Hurauttelin ompelukoneella vähän liiankin suurpiirteisesti, mutta ihan kelpo käyttövaate kankaasta tuli. Kunhan ei katso saumoja liian tarkasti.. (mustat hihat ovat kuvausrekvisiittaa, tunika on hihaton)


Repäisin kaavat äidin vanhasta kulahtaneesta topista, jonka joskus olin purkanut kappaleiksi. Käyttökelvottomasta vaatteesta sain kaavat, jotka istuvat äidilleni mitä täydellisimmin. Lisäsin vain tähän kyseiseen tunikaan reippaasti pituutta, ettei vaate jäisi napapaidaksi. 

Kuvissa oranssi näyttää poikkeuksellisesti liian voimakkaalta. Oikea sävy ei ole appelsiininoranssi vaan hieman hailakampi. Miten se kuvaaminen onkin aina niin vaikeaa?


Kankaan kukkakuviot osuivat puolivahingossa hyviin paikkoihin. Kangas on aika muinaista, olen vienyt sen joskus teinivuosina äitini kangasvarastoista. Ohut trikoo tuntuu todella kivalta ja riittävän ohuelta kesävaatteeseen.


Pelkäsin, että tunikasta tulisi liian pieni, mutta se istui äidilleni täydellisesti (korosti hänen upeaa vyötäröään!). En vain tajunnut pyytää häntä sovituskuviin (olisiko edes suostunut?), joten luottomallini E suostui pukemaan tunikan päälleen kuvaussession ajaksi, jotta varmasti saisin kuvattua vaatteen ennen äitienpäivää.

8 kommenttia:

 1. Nätti kesätunika! Äideille on kiva tehdä vaatteita :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin on :) Mut kuva siis hieman valehtelee värin kohdalla..

   Poista
 3. Hieno tunika! Mitä siitä suurpiirteisyydestä. Eipä niitä saumoja kukaan niin tarkkaan tutki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää puoliksi tällaisia harjoitusjuttuja, koska aion kyllä kehittyä tässä ompelussa!

   Poista
 4. Kiva! Millainen kone sinulla on trikoon ompeluun? Miten huolittelit pään- ja kädentiet? Entä helman? Olen itse tehnyt tosi vähän trikoovaatteita, mutta nyt opettelen sitä sitkeästi...

  Voi harmi, tiedätkö että sinulla on nuo kirjanarvaushärvelit tuolla kommentin lopussa - että minä harmistun niistä, kun olen niin huono arvaamaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytössäni on Husqvarna Viking Emerald 118 -ompelukone. En omista saumuria tai peittaria, teen kaikki ompelukoneella. Tässä tunikassa taitoin pään- ja kädenteiden kaistaleet kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain, kiinnitin ne tunikan oikealle puolelle ja ompelin. Sitten käänsin ne ylös ja tikkasin päältä kaksoisneulalla. Olikohan riittävän selkeästi selitetty? Helma on vain käännetty ja ommeltu kaksoisneulalla.

   Tiesitkö, että kirjainarvaushärveleistä voi klikkailla uusia kuvavaihtoehtoja, kunnes tulee joku helpon näköinen? Ei tarvitse sitä ensimmäistä epäselvää yrittää tahkoa ja arvailla. Haluaisin pitää ne, koska muuten tulee hulluna kaikkia roskakommentteja.. Tietenkin voisin poistaa kirjaintunnistuksen ja laittaa kommenttien valvonnan päälle.. Harkitaan :)

   Poista