sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Meripippalot

 
Halusin kutsua ystäviä kylään, mutta minulla ei ollut mitään erityistä syytä juhlia. Siksipä onkin hyvä syy järjestää teemajuhlat. Juhlat olivat parvekenäkymäjuhlat teemalla MERI, sillä halusin nauttia parvekkeeni merinäköalasta ennen kuin talvi jähmettää sen valkoiseksi.

Askartelin ystäväni H:n kanssa teemaan sopivia koristeita edellisenä päivänä ja ripustin ne minipyykkipojilla paperinarulle ympäri kotia.
 

 
Parvekkeelta oli hyvä tarkkailla maisemaa ja auringon paahtaessa liikaa sai piiloutua lattiatyynyillä varustettuun (päiväpeitto)telttamajaan. Kuvassa on myös ihanan mummuni virkkaama kaunis isoäidinneliöpeitto, johon saa illan viiletessä kääriytyä.

 
Aamun parvekenäkymä oli huikea. Syksy tulee selkeästi, mutta päivissä on vielä pilkahdus kesää.
 

 
Ystävät saivat (tai joutuivat) pelaamaan parvekenäkymäbingoa tuijottamalla parvekemaisemia. Alastomia naapureita lukuunottamatta kaikki nämä bingoelementit ovat erittäin todennäköisiä havaintoja kirkkaana lauantaipäivänä parvekkeeltani.
 

Minulla on tapana järjestää koko päivän kestäviä juhlia, jolloin vieraat voivat tulla haluamaansa aikaan. Iltamenoa buukannut ystävä voi saapua aamulla tai iltapäivällä. Kaikki eivät mahtuisi kotiini kuitenkaan samaan aikaan, joten tämä on varsin hyvä järjestely ainakin minulle :) Löysin muuten kaupasta yllätyksekseni myös päärynäveneitä!

 
Vieraille oli myös tarjolla oheistoimintaa.
 
 
 
Moni askarteli ihania meriolioita. Niitä on esillä postauksen loppupuolella.
 
 
Tämä yllä olevassa kuvassa oleva hirvitys on metatasolla pannunalunen. Olin tekemässä huovuttuvasta langasta palloja ja palloista pannunalusta viime jouluna äidilleni lahjaksi, mutta jotain meni pahasti pieleen. Pesukoneesta piti tulla ulos viitisenkymmentä ihanaa huovuttunutta palleroa, mutta sieltä tulikin tämä! Olin kyllä kiinnittänyt langanpäät palloihin hyvin kiinni, mutta se ei näköjään ollut tarpeeksi. Tyrmistyneenä varastoin käsityöurani suurimman epäonnistumisen ja nyt se pääsi rekvisiitaksi meriteemajuhliin. Sori äiti, en vaan kehdannut antaa tätä lahjaksi! :D
 
 
Moni lähti innolla bingoon mukaan ja odottelimme jännittyneinä kuumailmapalloja ja laskuvarjohyppääjiä. Olin ehtinyt mainostaa, että niitä näkyy parvekkeeltani harva se päivä ja tänäänkin varmasti niitä taivaalla lentelisi. Tuntien odottelun jälkeen manailimme huonoa tuuriamme. Samassa näin vilahdukselta ikkunasta THE lentokoneen. Lentokoneen, joka vie hyppääjät varjoineen taivaalle. Odotimme kuumeisesti lentokoneen kohoamista riittävän korkealle. Parveke oli täynnä kärsimättömiä odottajia ja voi sitä riemua, kun odotus palkittiin :)
 
 
(kappas, metrokin oli tallentunut kuvaan)
 
 
 Hyppääjät tosiaan laskeutuvat lähes ikkunani alle, ja värikkäitä varjoja on kiva seurata. Laskuvarjohyppääjien kanssa näkyy yleensä lähes poikkeuksetta kuumailmapalloja, mutta tänään jouduimme pettymään, vaikka olikin erinomaiset palloilukelit.

 
Useampi vieras innostui myös meriolioiden askartelusta. Olisi ollut sääli heittää koristeet pois juhlien jälkeen, joten otin kimpaleen sinitarraa ja kiinnitin ne vessan seinään ilahduttamaan helpotuksen etsijää.

 

Mahtuipa mukaan myös yksi muinainen oikosarvikin, joka näytti toiselta puolelta erehdyttävästi porkkanalta..

 
Lähitulevaisuudessa vielä pari juttua tähän meripäivään liittyen..

16 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan kuuloiset juhlat! :) Ja askarrellut meriolennot ovat vastustamattoman söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meriolennoista tuli kyllä ihania! :)

   Poista
 2. Olipas huisin hyvä syy pitää pippalot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemut osoittautuivat myös hyviksi näe-ystäviä-kesän-jälkeen-pippaloiksi :)

   Poista
 3. Onpas siellä ollut mukavan näköiset ja teemaiset juhlat! Ja ihan mahtava idea kyllä muutenkin. Hauskoja mereneläviä olet vessaasi saanut!= )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Merenelävistä tuli ihan huippuja! :)

   Poista
 4. Voi miten ihanat juhlat! Tuollaisiin minäkin mielelläni osallistuisin :)

  VastaaPoista
 5. Rapu, pallokala ja kilppari on ehdottomia suosikkeja <3

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana idea, taatusti oli mukavat juhlat :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia ja aivan ihania nuo merenelävät :D

  VastaaPoista