torstai 28. maaliskuuta 2013

Pimein ruoka ikinä: homejuusto-kurpitsa-pastakastike

Tästä ei ole tulossa ruokablogi, mutta haluan ehdottomasti jakaa tämän.

Äitini tekee taivaallisen hyvää säilykekurpitsaa. Nam. Eräänä päivänä valittelin ystävälleni E:lle, kuinka en ole viime aikoina tehnyt ollenkaan sellaisia ruokia, joihin ihana kurpitsa sopisi lisukkeeksi. E kertoi inhoavansa säilykekurpitsaa yhdellä poikkeuksella. Hän suostuu syömään sitä eräänlaisessa hyvin oudossa pastakastikkeessa. Resepti oli tosiaan sen verran pimeä, että oli pakko kokeilla. Nyt olen syönyt tätä ruokaa ehkä joka viikko..!


Homejuusto-kurpitsa-pastakastike

2dl ruokakermaa
1 kimpale Aura-juustoa (kuulemma mikään muu homejuusto ei käy)
1,5 dl säilykekurpitsaa
pastaa (minulla oli tällä kertaa sitä vain spagetin muodossa, mutta toimii hyvin!)




Valmistus:
Kuumenna kerma lähes kiehumispisteeseen.
Murenna homejuusto kermaan. Anna sulaa hetki.
Lisää säilykekurpitsa. Sekoittele ja anna muhia muutama minuutti. 
Kastike on valmista, kun homejuusto on sulanut omasta mielestäsi sopivaksi.
Itse pidän "homejuustosattumista", joten en anna juuston sulaa kokonaan.

Nauti pastan kanssa.


Olin aluksi kovin skeptinen homejuuston määrän suhteen. Ensimmäisellä kerralla kokeilin puolikkaalla kimpaleella, mutta se tosiaan oli liian vähän! Rohkeasti vaan koko kimpale sekaan! Tämä on todella outo ruoka, mutta ihastuin siihen heti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti